Fotografije vaših malčkov

Ponujamo vam nekaj namigov, kako ujamemo v objektiv naše najmlajše

Rojstvo otroka prinese v družino veliko trenutkov nežnosti, razigranosti in sreče. V središče družinskega dogajanja so postavljeni prav otroci. Zato ni čudno, da se prav oni najpogosteje pojavljajo na družinskih fotografijah. Vsakdanje situacije, kot so igranje, spanje, obisk babice ali dedka, počitnice na morju ali izlet v naravo, ponujajo možnosti za fotografske posnetke, ki za vedno ohranijo spomine na ta čas. Še posebej veliko fotografij nastane v prvih letih otrokovega življenja, ki jih vedno radi gledamo.

Žabja perspektiva

Najlepše fotografije posnamemo, če se uležemo na trebuh, takrat smo v višini oči naših malčkov. Če želimo, da bodo otroci videti višji, jih fotografiramo z žabje perspektive. Medtem, ko otroci razigrano skačejo naokoli, mi lahko fotografiramo. 

119353386

Pisan otroški svet

Pisane ropotuljice s prijetnimi zvoki vzbudijo pri dojenčkih pozornost, prikličejo dobro voljo in nasmeh. Izkoristimo priložnost, ko se dojenček igra s pisanimi igračkami in ujemimo ga v objektiv. Pisane otroške fotografije lahko uporabimo pri oblikovanju CEWE daril.

95652184

Nastavitev fotoaparata

Pri fotografiranju več zaporednih posnetkov je prikladna izbira programa portret ali šport. Programa sta odlična pri fotografiranju serije fotografij, npr. med spontano igro otrok. S serijo fotografij lahko oblikujemo CEWE FOTOKNJIGO

  152994995                    153763218                    153763238

Svetloba

Mehka svetloba, npr. pri oknu ob neposredni sončni svetlobi, se zelo dobro prilega otroškim fotografijam. Če so fotografije preveč modre, lahko spremenimo nastavitev fotoaparata. Namesto samodejnega barvnega ravnovesja, izberemo program senca ali oblak. Najbolje je, da fotografiramo brez bliskavice, kar pa ne velja za zelo slabe svetlobne pogoje.

Detajl

Majhne rokice ali nogice so zelo lep motiv otroške fotografije. Lep posnetek so tudi dojenčkove nogice ali rokice na mamini ali očetovi dlani. Primerjava velikosti rok ali nog prevzame vedno, ko gledamo fotografije. Taki posnetki razkrijejo nežnost otroškega sveta.

ThinkstockPhotos-467246465

Kopanje otroka

Zanimivi posnetki nastanejo tudi med kopanjem otroka. Pazimo, da fotoaparat ne bo preveč mrzel, ker se objektiv lahko zarosi. Večini fotoaparatov to ne škodi, toda fotografije bodo lahko videti meglene in samodejno ostrenje ne bo delovalo. V takih primerih očistimo objektiv z mehko krpo. 

Fotolia_5946406_X

Portreti

Pri fotografiranju obrazov je pomembna pristnost in sproščenost. Portrete otrok lahko zelo enostavno ujamemo v objektiv. Če pa so otroci slabe volje, je bolje, da jih poskusimo razveseliti in jih pozitivno spodbujamo. Uporabimo milne mehurčke ali igračo, ki jo otrok ima še posebej rad. S takimi fotografijami lahko polepšate otroško sobo ali dom. Izkoristite številne možnosti stenskega dekorja.

cute girl

Tudi malčki naj primejo v roke fotoaparat

Naj za fotoaparat poprimejo tudi vaši malčki in posnamejo svet tako, kot ga sami vidijo. Tudi oni lahko ujamejo veliko čudovitih prizorov. Med njimi bodo zagotovo tudi taki, s katerimi lahko oblikujete družinsko CEWE FOTOKNJIGO

522851251

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Maša

Sodelavka pri podjetju cewe.si. Rada odkriva mesta in skrite naravne lepote vedno s fotoaparatom v roki. S fotografijo se ne srečuje le v prostem času, ampak tudi kot asistentka v marketingu.

Leave a Reply