Decembrski nagrajenci – 3. natečaj za Naj CEWE FOTOKNJIGO

Mesec december je v natečaj prinesel kar nekaj zanimivih foto knjig. Žirija je pregledala vse in izbrala najboljše oblikovane in zanimive CEWE FOTOKNJIGE.

Zmagovalec meseca decembra, ki za nagrado prejme fotoaparat Olympus PEN z objektivom in sodeluje v finalu je:

LUKA HVALEC – Kolumbija

Naslovnica foto knjige

Zmagovalec meseca decembra je CEWE FOTOKNJIGA, ki nas popelje na izlet v pisano državo Južne Amerike – Kolumbijo. Pestrost barv, ljudi in pokrajine je le pika na “i” dobrega vtisa, ki ga pusti dober in pester dizajn foto knjige. Le ta je izjemno razgiban in pester, po drugi strani pa dovolj enoten skozi celotno knjigo, da gledalca resnično navduši. Avtor ne skopari z bogatimi opisi, ki so lepo urejeni, pisave pa skrbno izbrane in usklajene. Knjiga resnično ustvari dojem umetniškega dela, ki bo bogatil domačo knjižnjo polico. Domači pa jo bodo radi prijeli v roke in z veseljem obujali spomine na čudovit dopust. Čestitke z naše strani.

 

Nagrada žirije, ki prejme 100 € kupon za CEWE fotoknjigo in sodelovanje v finalu:

KLEMEN MILJANČIČ – Naša mala turška pustolovščina

Naslovnica foto knjige
Nagrado žirije v mesecu decembru podeljujemo mali in simpatični foto knjigi, ki nas popelje na družinski izlet v Turčijo. Knjigo krasi enoten dizajn, ki nas spremlja skozi celotno knjigo. Avtorja ni zaneslo v pretiravanje ampak je izbral nekaj elementov in jih lepo uporablja skozi celotno foto knjigo. Okusno izbrana pisava, ki se občasno pojavlja v rdeči barvni kombinaciji in izvrstno popestri izgled foto knjige. Fotografije so dobro izbrane in so prava mešanica portretov in lokalnih zanimivosti. Upamo, da bo nagrada meseca motivirala avtorja, da bo svoj stil še nekoliko izpilil in prihodnjič postregel s pravo mojstrovino. 🙂

 

Nagrada za izjemnost, ki pomeni kupon za 40 EUR za CEWE FOTOKNJIGO:

IRENA ŠTEFANIČ – Rastlinstvo Ljubične z okolico

Naslovnica foto knjige

Pred nami je še zadnja nagrajena knjiga v mesecu decembru. Avtorica Irena Štefanič je na svojih številnih sprehodih fotografirala rastlinstvo pa tudi živali, ki jih je srečala. In ker je v človeški naravi, da je radovedna in uka željna, je za vse svoje portretirance poiskala imena in jim posvetila kar dve svoji foto knjigi in verjamemo, da tudi veliko svojega časa. Vsekakor izjemno delo, ki si zasluži nagrado.

 

Vsem nagrajencem čestitamo za odlično opravljeno delo in se ob enem veselimo srečanja z g. Hvalcom in g. Miljančičom.

Partner natečaja:

Logo podjetja Sonček - TUI

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Matija

Glava, duša in srce CEWE-ja v Sloveniji. Že približno deset let ambiciozen ljubiteljski fotograf, ki rad izkoristi vsako priložnost in izgovor, da prime fotoaparat v roke.

Leave a Reply