CEWE Photo Award 2019 je največji fotografski natečaj na svetu

Oldenburg, Nemčija, 4. junij 2019. Rok za prijavo fotografij se je komajda zaključil, CEWE Photo Award pa že postavlja nove rekorde. Med potekom letošnjega natečaja je tema »Naš svet je lep« pritegnila kar 448 152 prijav fotografij. S tem je natečaj postal najpopularnejši izmed mednarodnih fotografskih tekmovanj takšne vrste. Žirija s priznanim fotografom Yannom Arthus-Bertrandom na čelu se že veseli izbiranja najboljših fotografij. Naloga bo nedvomno zabavna, a obenem tudi izjemno zahtevna. Končna odločitev bo oznanjena 26. septembra na slavnostni podelitvi nagrad na Dunaju.

Fotografije v desetih kategorijah – žirija ima obsežno in težko nalogo

V natečaju CEWE Photo Award 2019 so lahko sodelovali fotografski navdušenci s celega sveta in rezultat je bil kar 448 152 prijavljenih fotografij med 17. majem 2018 in 2. junijem 2019. Takšno število prijav postavlja CEWE Photo Award v sam vrh fotografskih natečajev na svetu. »Raznolikost in obenem kakovost prijavljenih fotografij sta izjemni,« povzema dr. Christian Friege, predsednik upravnega odbora podjetja CEWE. »Moram reči, da je že samo pomikanje po spletni galeriji prijavljenih fotografij pravi užitek. Najboljše fotografije pa bodo predstavljene na različnih mednarodnih razstavah po slavnostni podelitvi nagrad.« Letos je bilo prvič na voljo kar deset različnih kategorij, med katerimi so fotografski navdušenci lahko izbirali ob prijavi svoje fotografije. Poleg že uveljavljenih kategorij »Pokrajina«, »Ljudje«, »Narava«, »Arhitektura in infrastruktura« in »Šport«, je letošnji natečaj uvedel kategorije »Hrana«, »Humor«, »Hobiji in prosti čas«, »Živali« in »Potovanje in kulture«. Zmagovalci bodo prejeli nagrade v skupni vrednosti več kot 250 000 evrov. Žirija, ki jo vodi Yann Arthus-Bertrand, je trenutno v postopku izbora najboljših fotografij.

CPA winner

 Piotr Skrzypiec – Slovenija – mesečni zmagovalec oktobra 2018

Slavnostna podelitev nagrad bo 26. septembra na Dunaju

CEWE bo z žirijo zmagovalce oznanil osebno na slavnostni podelitvi nagrad 26. septembra 2019 v Naravoslovnem muzeju na Dunaju. Poleg Yanna Arthus-Bertranda žirijo sestavljajo tudi: Christie Goodwin iz VB (uradna fotografinja dvorane Royal Albert Hall), Tobias Hägg s Švedske (@airpixels), Markus Schreiber (Associated Press), Joachim Herrmann (Reuters), dr. Wilfried Vyslozil (predsednik upravnega odbora SOS Children’s Villages International) in dr. Christian Friege (predsednik upravnega odbora podjetja CEWE). Deset zmagovalcev bo razglašenih na prireditvi še preden se razkrije zmagovalec celotnega natečaja. Niti zmagovalci sami ne bodo vedeli, kdo bo postal zmagovalec celotnega natečaja. Od samega začetka letošnjega tekmovanja so bili vsak mesec izbrani trije mesečni zmagovalci iz vseh kategorij. Zmagovalne fotografije si lahko ogledate tukaj.

 Knud Fuusgaard – Danska – mesečni zmagovalec februarja 2019

Donacija za SOS Children’s Villages International z vsako fotografijo

Niso samo fotografski navdušenci tisti, ki bodo nekaj prejeli s svojim sodelovanjem na CEWE Photo Award 2019: z vsako prijavljeno fotografijo CEWE podari 10 centov organizaciji SOS Children’s Villages International. Do danes ta številka šteje že 44.815,20 evra. Poslanstvo omenjene neodvisne organizacije je, da revnim in prikrajšanim otrokom nudi podporo in individualno pomoč.

Fotografski natečaj z zgodovino

Zgodovina natečaja CEWE Photo Award je povezana s prvim mednarodnim fotografskim natečajem podjetja CEWE z geslom »Evropa je lepa 2010«. V letih, ki so sledila, je tekmovanje postajalo vse bolj popularno in pritegnilo vse več fotografskih navdušencev z vsega sveta. Vse fotografske prispevke – skupaj z najnovejšimi mesečnimi zmagovalci – lahko najdete na spletni strani CEWE Photo Award tukaj.

 Leyla Emektar – Turčija – mesečna zmagovalka maja 2018

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Alma

Sodelavka pri podjetju CEWE. Zanimajo jo fotografija, potovanja in spoznavanje novih kultur. Rada odkriva skrite kotičke mest in pokrajin, ki jih vedno obeleži s fotografiranjem.

Leave a Reply