Zemljevid v CEWE FOTOKNJIGI

Zemljevid v CEWE FOTOKNJIGI

S foto programom Moj CEWE FOTOSVET lahko v CEWE FOTOKNJIGO vnesete zemljevid krajev, ki ste jih obiskali med počitnicami. Čez nekaj let boste lepo videli, kje ste posneli svoje najljubše fotografije, hkrati pa je zemljevid jasen in pregleden uvod v CEWE FOTOKNJIGO.

  1. Vnos zemljevida

Kliknite na ikono Ikona za vnos zemljevida in vpišite ime kraja, ki naj bo prikazan na zemljevidu. Foto program ponuja 3 različne možnosti prikaza zemljevida. Velikost in postavitev zemljevida sami določite.

Vnos zemljevida v CEWEFOTOKNJIGO

  1. Označevanje mest na zemljevidu

Mesta na zemljevidu lahko označite z zastavico ali drugimi oznakami, ki jih najdete v kategoriji “Kliparti”. Foto program ponuja široko paleto oznak (Simboli na zemljevidih), dodatne oznake pa si lahko brezplačno prenesete. Oznako enostavno povlecite na zemljevid in prilagodite njeno velikost.

Označevanje krajev na zemljevidu

  1. Vnos in označevanje poti

Če želite na zemljevid vnesti celo prepotovano pot, kliknite nanj in na seznamu izberite »Izberi GPX sled«. Izberite datoteko, ki vsebuje koordinate prepotovane poti, nato izberite barvo in širino črte,  s katero bo pot označena. Če na svojem fotoaparatu nimate funkcije za GPS koordinate, lahko obiščete nekatere spletne strani, ki ponujajo brezplačno oblikovanje GPX datoteke: http://www.bernhard-gaul.de/routenplanerrtbl/rtblplaner.php. Vnesite imena obiskanih mest, kliknite na prenos GPX datoteke in ustvarila se bo datoteka. Le-to uporabite pri prikazu poti.

Pridobitev GPS koordinat za pot

  1. Zaključek

Po potrditvi se bodo na zemljevidu samodejno prikazala obiskana mesta, ki jih označite z izbrano oznako. Delo je končano!

Označena pot v CEWE FOTOKNJIGI

 

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Maša

Sodelavka pri podjetju cewe.si. Rada odkriva mesta in skrite naravne lepote vedno s fotoaparatom v roki. S fotografijo se ne srečuje le v prostem času, ampak tudi kot asistentka v marketingu.

Leave a Reply