Marčevski nagrajenci – CEWE FOTOKNJIGA leta

Za nami je še zadnji mesec natečaja za najlepšo CEWE FOTOKNJIGO leta. Znani so vsi mesečni zmagovalci, vse kar preostane je, da glasujete še za vašo priljubljeno knjigo – fotoknjiga, ki bo v celem letu zbrala največ glasov se prav tako uvrsti v finale. V mesecu marcu ste nam zopet postregli s super knjigami in tudi ta mesec je žirija iskala knjige, ki imajo v sebi nekaj res posebnega.

Pa poglejmo, kako je odločala žirija:

Zmagovalec meseca marca, ki za nagrado prejme zrcalno refleksni fotoaparat Canon 1300D z objektivom je:

JURE ZAPLOTNIK – S kajakom okoli Cresa
naslovnica fotoknjige

Zmagovalna knjiga meseca marca nas s kajakom popelje na potovanje okoli bližnjega Hrvaškega otoka Cresa.  Čeprav je knjiga izdelana večinoma iz dokumentarnih fotografij, pa je celoten vtis knjige odličen. Celotna knjiga je tematsko lepo razdeljena po dnevih in zgodba ima “glavo in rep”. Okusno oblikovana naslovnica, zemljevid z opisom potovanja, zelo lepo izbrane pisave, bogati opisi dogajanja, ki bodo celotno potovanje še dolgo ohranjali v svežem spominu. Žirija je navdušena. 🙂

Nagrada žirije, ki prejme 100 € kupon za CEWE fotoknjigo in sodelovanje v finalu:

JERNEJ RODIČ – Fotografski spomini 2017

Druga nagrajena knjiga meseca marca so Fotografski spomini 2017, kjer je v knjigi avtor zbral svoje najboljše fotografije iz celega leta 2017. Da je avtor mojster fotoaparata je jasno že po nekaj prelistanih straneh fotoknjige in to je prav gotovo tudi največji adut te knjige. Vseeno pa je vsebina dovolj raznolika, postavitve dovolj razgibane in prisotni so tudi opisi, ki gledalca prepričajo, da ne gre samo za zbirko fotografij. Pograjali bi edino tri strani proti koncu, kjer se na trenutke zdi, da je avtor izgubil rdečo nit svoje fotoknjige.

 

Čestitke obema nagrajencema, veselim se, da se bomo srečali tudi z vama na finalnem dogodku. Vse ostale pa vabimo, da še zadnjič v tem natečaju glasujete za vašo priljubljeno foto knjigo, ki bo dobila možnost potegovati se za glavno nagrado v finalu.

Partner natečaja:

 

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Matija

Glava, duša in srce CEWE-ja v Sloveniji. Že približno deset let ambiciozen ljubiteljski fotograf, ki rad izkoristi vsako priložnost in izgovor, da prime fotoaparat v roke.

Leave a Reply