Januarski nagrajenci

Če se mesec december zaradi pričakovanja praznikov “vleče” celo večnost, pa je januar minil, kot bi trenil. Za nami je tako še en mesec natečaja v katerem je bilo prijavljenih 19 CEWE fotoknjig.

Kdo sta torej nagrajenca, ki sta se ta mesec uvrstila v finale in se bosta potegovala za foto pustolovščino na Islandiji?

Zmagovalec meseca januarja, ki za nagrado prejme zrcalno refleksni fotoaparat Nikon D3300 z objektivom je:

ROMAN RUS – MALTA. Otok dogodivščin, oziroma kar trije. 🙂

CEWE fotoknjiga Romana Rusa je ena izmed tistih, kjer je veliko stvari bilo narjenih pravilno. Avtor si je izbral relativno enostaven a dovršen stil postavitve fotografij, ki mu ostaja zvest do konca in zato knjiga deluje enotno. Ta stil je dodatno obogaten z dobrim izborom pisav, ki se enotno pojavlja skozi celotno knjigo in je po drugi strani dobro (barvno) prilagojen potrebam vsake strani. Vsebinsko nam avtor zelo lepo predstavi Malto kot otok dogodivščin, ki so pravzaprav kar trije. 🙂 Knjiga ima glavo in rep, svoj začetek in konec, vmes pa na zelo zanimiv in izviren način spoznavamo otok(e) in lepote, ki jih ponuja. Avtor ima občutek za dobro fotografijo, kot tudi za dober dizajn. Za piko na “i” pa sta v knjigo vljučena tudi dva video posnetka, ki nas prepričata, da ima avtor tudi dober občutek za montažo. #zmagovalecmeseca

 

Nagrada žirije, ki prejme 100 € kupon za CEWE fotoknjigo in sodelovanje v finalu:

MARIJA KORDIŠ – Japonska

CEWE fotoknjiga Japonska, avtorice Marije Kordiš, nas popelje na daljni vzhod – v deželo vzhajajočega sonca in to v prav posebnem letnem obdobju, ko na Japonskem cvetijo češnje. Cvetenje češenj bodisi drugih rastlin, se nevsiljivo pojavlja skozi celotno foto knjigo in je odlična rdeča nit, ki nas vodi skozi pripoved celotne knjige, kjer spoznavamo domačine, njihove navade in tradicije, kulturo in svetišča ter infrastrukturo kot tudi velemesta. Vsebina je resnično bogata in obsežna, knjiga pa ne deluje prenasičeno, saj avtorica s količino fotografij ne pretirava. Dizajn strani je enoten a razgiban, radi pa bi pohvalili tudi dober izbor pisave. Besedila so kratka in jedernata in odlično dopolnjujejo fotografije. Zmoti samo fotografija na naslovnici, ki je neostra in bi se verjetno našla primernejša, po drugi strani pa nas spomni, da dobro knjigo ne gre soditi po platnicah.

Naj še enkrat iskreno čestitam nagrajencama za res odlično oblikovane foto knjige. Naš natečaj se počasi približuje koncu – samo še mesec in pol vam ostaja, da vašo knjigo prijavite v natečaj in se potegujete za izlet na Islandijo za dve osebi. Vsem želimo veliko pravega navdiha in veliko ustvarialnih idej.

 

Partner natečaja:

 

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Matija

Glava, duša in srce CEWE-ja v Sloveniji. Že približno deset let ambiciozen ljubiteljski fotograf, ki rad izkoristi vsako priložnost in izgovor, da prime fotoaparat v roke.

Leave a Reply